Irene Tiivel saab kõrge Briti autasu

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia suursaadik Sarah Squire annab täna Irene Tiivelile üle kõrge Briti autasu (OBE), et tunnustada 30 aasta pikkust tööd Inglise keele ja Briti kultuuri õpetamisel ja tutvustamisel.

79-aastane Irene Tiivel lõpetas Tartu Ülikooli inglise filoloogina. 1960-ndatel aastatel Eesti Teaduste Akadeemias inglise keelt õpetades tekkis idee moodustada Akadeemiline Inglise Klubi, kus teadlased ja akadeemikud saaksid kätte reaalse keeleoskuse ja omandada igapäevast suhtluskeelt. Klubi on tänaseks tegutsenud juba 35 aastat, käies regulaarselt koos oktoobrist maini. Pidulik tseremoonia algab Suurbritannia suursaadiku residentsis kell 18. Sellel osaleb ligikaudu sada erinevate põlvkondade akadeemikut ja teadlast, keda Tiivel on kolme aastakümne jooksul õpetanud ning kes inglise keele õpingutest jäänud soojade mälestuste tõttu avaldasid soovi pidulikul tseremoonial osalemiseks. Kohale sõidetakse isegi Suurbritanniast ja Rootsist. Suurbritannia saatkonna pressiesindaja Kaire Kroosi sõnul on Irene Tiivel esimene eestlane, kes on saanu nii kõrge Briti autasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles