Damaskus: Lääs püüab süürlastele oma tahet peale suruda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria presidendi Bashar al-Assadi poolehoidjad täna parlamendihoone ees Damaskuses.
Süüria presidendi Bashar al-Assadi poolehoidjad täna parlamendihoone ees Damaskuses. Foto: SCANPIX

Damaskus süüdistas täna lääneriike katses süüria rahvale oma tahet peale suruda, kuna suurriigid püüavad suruda läbi ÜRO resolutsiooni Süüria keemiarelvade hävitamise kohta.

«USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia on paljastanud oma tõelise eesmärgi..., milleks on süüria rahvale oma tahte pealesurumine,» ütles välisministeerium.

Lisaks toetab Lääs Süüria väitel Al-Qaeda liitlase «Al-Nusra Rindega seotud relvastatud terrorirühmitusi», mis on ühinenud ülestõusuga president Bashar al-Assadi vastu.

Süüria välisministeerium tegi avalduse pärast seda, kui Washington, London ja Pariis leppisid kokku, et ÜRO Julgeolekunõukogus püütakse vastu võtta resolutsioon, mis tagaks Assadi allumise USA ja Venemaa kavale riigi keemiarelvaarsenali hävitamiseks 2014. aasta keskpaigaks.

USA välisminister John Kerry ütles eile pärast nõupidamist Prantsuse ja Briti kolleegidega: « Kui Assad ei täida (USA-Vene plaani) nõudeid, oleme me otsustanud, et sellel saavad olema tagajärjed.»

Kolmik leppis ka kokku Süüria opositsioonile antava abi suurendamises. Damaskus näeb selles järjekordset takistust 30 kuud kestnud kodusõja lõpetamiseks.

«USA ja tema liitlaste väited, et nad soovivad Süüria kriisile poliitilist lahendust, on vastuolus nende lõpmatute katsetega suruda peale oma tingimusi ja toetada rühmitusi, kes tegelevad Süürias vägivalla ja terrorismiga,» ütles Süüria välisministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles