Tarandil on vähe usku Berlusconi valimisedusse Eestis

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euro parlamendisaadikul Indrek Tarandil on vähe usku Itaalias süüdi mõistetud ekspeaministri Silvio Berlusconi edusse Eestis Euroopa Parlamenti kandideerimisel.

Tarand ütles Postimehele, et Euroopa kodanikel peaks põhimõtteliselt olema õigus kandideerida ükskõik millises Euroopa riigis, igal riigil on aga oma nõuded kandidaatidele. Tarand ei ole kindel, kas Berlusconi vastab Eestis kehtestatud nõuetele.

«Kui tema eesmärgiks on olla immuniteedi all, mida Itaalia senat tahab talt ära võtta, ei saa välistada, et ta tuleb seda siit otsima.»

Tarand märkis, et praeguses parlamendi koosseisus on vaid Ari Vatanen, kes ei kandideerinud Europarlamenti oma kodumaal vaid Prantsusmaal. Vatanen aga elab Prantsusmaal ja on seal ka rallisportlasena tuntud ning seetõttu ei olnud tal ka raskusi hääli kokku saada. «Meie tõsimeelne väikerahvas aga ei suudaks Berlusconi absurdi vastu võtta. Ma ei usu, et see tegelikult teoks saab.»

Küsimusele, kas Berlusconi peaks kandideerima Eestis üksikkandidaadina või mõne erakonna nimekirjas, vastas Tarand, et kuna tegu on klassikalise liberaaliga, kes ei maksa makse ja on «bunga-bunga» mees, võiks ta olla Reformierakonna esinumber.

«Raha on tal rohkem kui Rosimannusel ja Lillol (reformierakondlased Rain Rosimannus ja Kalev Lillo) kokku. Kindlasti on tal palju sula, mida sinna kappidesse tuua, ta kindlasti võetakse avasüli vastu,» ütles Tarand naljatades.  

2009. aasta valimistel kogus Indrek Tarand üksikkandidaadina 102 460 häält ja pääses Europarlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles