USA Euroopa vägede ülem: Eesti riigikaitse arengukava on näide targast kaitsest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Philip M. Breedlove'i Eesti visiit.
Kindral Philip M. Breedlove'i Eesti visiit. Foto: Kaitseväe peastaap/www.mil.ee

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras kohtus täna kaitseväe peastaabis Ameerika Ühendriikide Euroopa vägede ülema kindral Philip Breedlove ja planeerimisosakonna ülema kindralmajor Randy Kee’ga, kellele tutvustas riigikaitse kümne aasta arengukava, arutas vägede ees seisvaid uusi väljakutseid ning julgeolekuolukorda Läänemere regioonis.

«Eesti arenguplaanid on realistlikud ja tunnustust väärivad, kuna sõjalise plaani kõrval on väga tugev majanduslikke ja rahalisi võimalusi arvestav plaan,» ütles USA Euroopa vägede ülem arengukava kommenteerides. «Eesti otsus arvestada oma kaitseplaanide tegemisel nii liitlaste kui kogu ühiskonna panusega on hea näide targast kaitsest,» lisas ta.

Kindral Breedlove ja kindralmajor Kee tunnustasid Eesti otsust kulutada 2 protsenti sisemajanduse kogutoodangust riigikaitsele.

Lisaks kaitseplaanidele said Ameerika Ühendriikide kindralid ülevaate kaitseväe tähelepanekutest Eesti piiride lähedal korraldatava õppuse Zapad 2013 ettevalmistustest.

USA Euroopa väekoondise ülema külastab Eestit iga-aastase julgeoleku- ja kaitsepoliitikakonverents ABCD (The Annual Baltic Conference on Defence) raames, kus esines täna hommikul ettekandega.

Tänavune ABCD keskendub targa seotud teemaderingile. Konverentsil osalejad arutlevad, milline on transatlantilise kogukonna valmisolek ja suutlikkus kasutada tarka jõudu. Erilise tähelepanu alla võetakse ka pehme jõu ning Lääne sõjaliste võimete omavahelised seosed.

Konverentsil osalejate hulgas on Euroopa julgeolekupoliitika kujundajad, mõtlejad, analüütikud ja tippsõjaväelased.

Kaitseuuringute keskus ja kaitseministeerium korraldavad ABCD julgeoleku- ja kaitsepoliitikakonverentsi seitsmendat korda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles