Türgi minister: EL peaks Türgi ja Ukraina vastu võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi Euroopa asjade minister Egemen Bağış
Türgi Euroopa asjade minister Egemen Bağış Foto: SCANPIX

Euroopa Liit (EL) peaks jõudma integratsiooniprotsessidega uuele tasemele, loobuma eelarvamustest ja võtma vastu Ukraina ja Türgi, ütles Türgi Euroopa asjade minister Egemen Bağış laupäeval.

«Euroopa Liit peaks naasma selle juurde, mida ühendus teeb kõige paremini - propageerida laienemise kaudu kasvu ideed. On hädavajalik, et EL loobuks eelarvamustest ja võtaks vastu dünaamiliselt arenevad riigid nagu Ukraina ja Türgi,» lausus minister.

«Türgi ja Ukraina peaksid saama selle ülemaailmse projekti täieõiguslikeks liikmeteks,» lausus Bağış Jaltas strateegiakonverentsil.

Tema hinnangul andis EL sajandeid üksteisega võidelnud Euroopa rahvastele võimaluse elada ja töötada rahus. «Sakslastel, prantslastel, inglastel ja hispaanlastel oli omavahel pidevalt konflikte, nüüd elavad nad rahumeelselt koos. EL on suurim omataoline projekt inimkonna ajaloos,» toonitas Bağış

EL-i eesistujariigi Leedu välisminister Linas Linkevičius lausus neljapäeval Vilniuses Bağışiga kohtudes, et Vilnius loodab saavutada ühinemiskõnelustel Türgiga aasta lõpuks käegakatsutavaid tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles