Hillar Teder ostis Peugeot’ Tallinna ja Tartu esinduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide Kommest Auto pakutavast - Peugeot 308.
Näide Kommest Auto pakutavast - Peugeot 308. Foto: www.peugeot.ee

Suurtes raskustes Kommest Auto müüs tütarfirmale kuulunud Tallinna ja Tartu esinduse suurettevõtja Hillar Tederile. Tehingu maht oli 160 miljonit krooni.

Juriidiliselt oli müüja Kommesti tütarfirma Kommest Autokeskused ning ostja Tederi firma Ühendatud Kapital tütar Auto Forte Baltic. Maha müüdi esinduste hooned koos sisseseade ja varuosadega, üle lähevad ka firma töötajad.



Auto Forte peab läbirääkimisi, et saada endale Peugeot’de esindusõigus Eestis.



Tederi sõnul tehti tehing Kommesti võlausaldaja SEB panga vahendusel ning peamiselt oli tegu võlgade ülevõtmisega. Omalt poolt maksis Auto Forte sisseseade ja muu eest. Tehingu maht oli Tederi sõnul 160 miljoni krooni ringis.



Juunis jäi Kommest Auto ilma Peugeot’de importija õigustest, mis lähevad tõenäoliselt üle Skandinaavia firmale K.W. Bruun Import, kes esindab sama marki näiteks Taanis ja Rootsis.



Tederi sõnul peavad nad Bruuniga esindusõiguse saamiseks läbirääkimisi, kuid nende ambitsiooniks pole siiski olla margi ainuesindaja Eestis, pigem pakub neile huvi esindusõigus Tallinnas, Riias ja mõnes Ukraina linnas.



Müügitehing tehti hoolimata tõigast, et Kommest Auto aktsiad on enampakkumisel ning osa esinduste müük justkui vähendaks firma väärtust. Kommesti praeguse omaniku Toomas Rüütmanni sõnul oli tehingust teadlik ka SEB, kes on enampakkumise taga.



«Olen ka varem seda märkinud ja jään endiselt endale kindlaks – panga korraldatud enampakkumine oli viga, mis langetas märgatavalt AS Kommest Auto väärtust ega toonud kokkuvõttes ka mingit lahendust,» lausus Rüütmann.



Müügitehing tagab aga Rüütmanni sõnul, et Peugeot’de omanikele on edaspidigi tagatud kvaliteetne hooldus ja teenindus. Teder ei ole autoäris uus tegija – mehele kuulub Audisid müüv Reval Auto.



Tederi kinnitusel on nad Peugeot’dele silma visanud juba mõnda aega, ja niikaua kui Kommest Auto oli ka selle margi sissetooja, oli Ühendatud Kapital huvitatud firma ostmisest.



Praegu on huvi muutunud – soovitakse vaid saada automargi esindajaks ning selle tarvis palgati pikka aega autoäris tegutsenud ja viimati Kommesti juhatusse kuulunud Raido Toonekurg.



Viimane on Peugeot’de asjus kompetentne ka tänu sellele, et on aastaid koos elanud Rüütmanni tütrega, kes on töötanud Kommesti turundusjuhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles