Viienda klassi tüdrukute kaklus poiste pärast lõppes intensiivraviosakonnas

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru põhikool.
Sõmeru põhikool. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Sõmeru põhikoolis puhkes reede ennelõunal vahetunni ajal tüli kahe 5. klassi tüdruku vahel. Saadud hoobid tekitasid ühele neist sedavõrd tõsised vigastused, et ta veetis öö Rakvere haigla intensiivravis.

Kannatanud tütarlapsel tuvastati kiirabis ultraheli uuringu käigus sisemised vigastused põrna piirkonnas ja soolte piirkonnas, mistõttu ta paigutati reede õhtul Rakvere haigla intensiivraviosakonda tilgutite alla, kirjutas Delfi.

Sõmeru põhikooli direktor Virge Ong ütles Postimehele, et kaklus puhkes kahe 11-12-aastase tüdruku vahel reede lõunal vahetunnis. Juuresolijate info kohaselt puhkes tüli noormeeste pärast ja peamiselt kisuti üksteist juustest.

«Ühe ütlemine põhjustas teises võib-olla impulsiivse käitumise,» ütles Ong. Tüli lahendamisse sekkusid õpetajad ning mõlema tütarlapsega vesteldi. Agressiivsem pool saadeti koolist koju, kannatanul ei ilmnenud aga esialgu ühtki tervisehäda.

«Peale kaklust viibis ta koolis vähemalt kaks tundi, osales klassijuhataja tunnis, käis rahvatantsus ja sõi… Tõsiselt kahju, et see nii on juhtunud, aga koolis me tõesti ei saanud tema tervisekahjustusi näha.»

Kumbki tütarlastest direktori sõnul varem vägivaldse käitumisega silma paistnud ei ole. «Täiesti normaalsed tüdrukud. Probleeme pole nende käitumises täheldatud.»

Ongi sõnul ei näe ta süüd ka õpetajatel, sest tegu polnud vägivaldsete tüdrukutega, kellel pidanuks silma peal hoidma. «See on tõesti esmakordne juhus, kui tüdrukud niimoodi kaklema lähevad.»

Direktori andmetel on kannatanud tütarlapse seisund praeguseks stabiilne. Esmaspäeval tuleb koolis juhtumi arutamiseks kokku direktsioon, kaasatakse vallavanem, sotsiaalpedagoog, psühholoog ja erialaspetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles