Amfetamiini lähteaine smugeldajad said karistada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist. Foto: SCANPIX

Viru maakohus määras kahele mehele amfetamiini lähteaine Eestisse smugeldamise katse eest reaalsed vanglakaristused.

Kohus karistas Aleksandr Semjonovit (51) ja Vladimir Suhhinit (44) kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest neil tuleb vanglas kohe ära kanda seitse kuud. Ühtlasi konfiskeeris kohus meestelt nende sõiduauto, ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ERRi uudisteportaalile.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna süüdistuse järgi kohtusid Semjonov ja Suhhin mullu 17. juunil Venemaal eeluurimisel tuvastamata meestega ning ostsid neilt 10 liitrit fenüülatsetooni. Sellest ainest saab valmistada kuni üheksa kilogrammi amfetamiini.

Lähteaine üle piiri toimetamiseks peitsid mehed vedeliku õllepudelitesse, kanistritesse ning auto klaasipesuvedeliku paaki, samuti kinnitas Semjonov kaks soojenduskotti oma kehale, kuid sama päeva õhtul jäid mehed aga Eestis tollikontrollis keelatud ainega vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles