Pomerants: röövlid on muutunud jõhkramaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Röövide arv vähenes möödunud aastal 2008. aastaga võrreldes, kuid röövlid on muutunud jõhkramaks, rääkis siseminister Marko Pomerants.

«Võib-olla on röövlid ka alalhoidlikumad, mis tähendab seda, et oluliselt  suurenes nii maskiga kui relvaga või siis relvalaadse esemega röövimiste arv,» vahendas ERRi uudisteportaal Marko Pomerantsi sõnu ETV saates «Terevisioon».

Siseminister rääkis, et kui 2008. aastal registreeriti Eestis üle 50 000 kuriteo, siis 2009. aastal 48 359, seega on kuritegude arv mõnevõrra vähenenud.

Narkokuritegevuses on siseministri sõnul näha langust, kuid ilmselt on see muutunud varjatumaks, sest narkosurmasid on endiselt märkimisväärsel arvul.

Küsimusele, kas kuritegude statistikasse on jätnud jälje riigieelarve kärpimine, vastas minister, et politsei on ikkagi pidanud oma ressurssidega hakkama saama, oma tööd mõneti ümber korraldama ja keskenduma prioriteetidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles