Repliik: õnnetu loo õnnelik lõpp

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Kass
Martti Kass Foto: Toomas Huik

Esmaspäeva õhtul tööpäeva lõpetades sadas mu postkasti lühike teade Saksamaalt, mis kinnitas, et ligi kaks kuud kodust kaugel väga rasketes oludes viibinud Eesti meremees Ardo Kalle on teel lennujaama, et asuda koduteele.

Teade tegi meele heaks, sest teema oli südamelähedane olnud alates sellest maikuu päevast, kui merendusega seotud veebilehtedelt laeva Lehmann Timber viimase hädakutsungi üleskirjutise tänu tähelepanelikule lugejale leidsin.

Raske on ette kujutada Ardo Kalle lähedaste tundeid, kui pereisa olukorra kohta ilmus eri riikide meedias vaid vastukäivaid andmeid. Loodan siiralt, et juba teisipäeval oma silmaga isa nähes saavad abikaasa Alla ning tütred Kristi ja Jana kuid kestnud õudusunenäo lõppenuks lugeda.

Lool on õnnelik lõpp. Loodan südamest. Kuid tuletan siinkohal meelde välisminister Urmas Paetile tema lubadust Somaalia piraatluse teemat Euroopa võimukoridorides päevakorral hoida. Loodetavasti ei vaju teema nüüd unarusse, kuni uute õnnetute pantvangideni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles