Vene piirivalve tabas neli Eestisse pürginud afgaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilitsa eraldusmärkidega Ford
Vene miilitsa eraldusmärkidega Ford Foto: SCANPIX

Venemaa piirivalvurid võtsid 6. veebruaril Pihkva oblastis metsas kinni neli Afganistani kodanikku, kes üritasid Vene-Eesti piiri ületada, vahendas Interfax.


Kolme täiskasvanud ja ühte pooleteistaastast afgaani saatis kaks Petseri linna elanikku, teatas Venemaa riikliku julgeolekuteenistuse kohaliku osakonna pressiteenistus, kelle sõnul õnnestus FSB töötajail tuvastada ja kinni võtta ka illegaalide kaks abilist Peterburist.

«Seega õnnestus meil sulgeda ebaseadusliku migratsiooni kanal selles piirkonnas,» seisab pressiteenistuses.

FSB andmeil on katsed tungida Pihkva oblasti kaudu Euroopa Liitu muutunud viimasel ajal tavapäraseks. Möödunud aasta lõpul võeti piiri ületamise katsel kinni kaks Dominikaani Vabariigi kodanikku, kes püüdsid pääseda Lätti.

10. jaanuaril aga tabati Pihkva bussijaamas kaks Kameruni kodanikku, kolm Elevandiluuranniku kodanikku, Mali kodanik ja Togo kodanik, kelle kõigil puudusid isikut tõendavad dokumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles