Kaitsja vaidlustas ekskohtunik Sakkarti vahistamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Sakkart hoiab käes Svetlana Loginova kirjutatud raamatut «Bandiitlik Ida-Virumaa». See räägib võitlusest kuritegevusega 1990. aastatel, milles ka Sakkart kohtunikuna kaasa lõi.
Jüri Sakkart hoiab käes Svetlana Loginova kirjutatud raamatut «Bandiitlik Ida-Virumaa». See räägib võitlusest kuritegevusega 1990. aastatel, milles ka Sakkart kohtunikuna kaasa lõi. Foto: Põhjarannik

Altkäemaksu võtmises kahtlustatava Viru maakohtu endise kohtuniku Jüri Sakkarti kaitsja Anatoli Jaroslavski vaidlustas mehe vahistamise otsuse.

Tallinna ringkonnakohus arutab tema määruskaebust esmaspäeva hommikul.

Veebruari algul kinni peetud Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumaja juhi Jüri Sakkarti vahistas Pärnu maakohus riigiprokurör Lavly Lepa taotlusel 5. veebruaril.

Ajakirjanduse andmetel kahtlustatakse Sakkartit altkäemaksu võtmises ja selle eest ühes maksupettuste kriminaalasjas kahtlustatavatele eeluurimise jälitustoimingute materjale näitamises. Riigisaladuseks tunnistatud andmete näitamise eest maksukuritegudes kahtlustatavatele sai ta ligi 100 000 krooni altkäemaksu.

Harju maakohus on vahi alla võtnud ka ühe altkäemaksu andjatest.

President Toomas Hendrik Ilves vabastas Sakkarti tema enda palvel kohtunikuametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles