Bussiavariisse sattunud reisija: hoidsin hinge kinni, et buss külili ei vajuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoki ja liinibussi kokkupõrkes keegi raskeid vigastusi ei saanud, küll aga said oluliselt kahjustada sõidukid.
Veoki ja liinibussi kokkupõrkes keegi raskeid vigastusi ei saanud, küll aga said oluliselt kahjustada sõidukid. Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

«Buss kündis esiotsaga maad ja rappus kõvasti küljelt-küljele. Kuni bussi pidamajäämiseni hoidsin hinge kinni, et see uppi ei läheks,» rääkis eile õnnetusse sattunud Valga–Tartu liinibussi reisija Õhtulehele. 

GoBusi Tartu piirkonna juhataja Valter Keisi sõnul oli tegu väga õnneliku õnnetusega: «Veokimees sõitis täiega peateele välja. Oli öelnud pärast bussijuhile, et lihtsalt ei näinud piida ja tahavaatepeegli vahelt bussi.»

«Tugev löök paiskas bussi küll kraavi, kuid õnneks suutis juht kontrolli bussi üle säilitada ja masin liikus laugelt teeäärses kraavis edasi,» lausus Keis.

Keisi ütles, et väliselt pole ehk bussi olukord kõige hullem, kuid see tuleb maha kanda, sest sai hoobi küljele, mis on bussi nõrgim koht.

Eile kella 11.45 paiku Puka vallas Valgamaal põrkasid kokku Valgast Tartusse liikunud Tarbus OÜ reisibuss Volvo ja Tõrva poolt tulnud veok DAF, mis peateel sõitnud bussi külje pealt riivas. Kokkupõrke tagajärjel kaldus buss kraavi ning sellel purunes ka paar-kolm akent. Bussis oli 28 reisijat ja juht, kellest keegi väga rängalt viga ei saanud. Sündmuskohal andis kiirabi esmaabi kolmele inimesele, ühel reisijal kahtlustati põrutust ja ta toimetati Valga haiglasse tervisekontrolli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles