Kaitsepolitsei pidas piirivalve pootsmani altkäemaksu võtmises kahtlustatavana kinni

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve uus kordon Narva-Jõesuus.
Piirivalve uus kordon Narva-Jõesuus. Foto: Piirivalveamet

Kaitsepolitsei pidas 30. septembril kuriteos kahtlustatavana kinni Ida prefektuuri piirivalvebüroo Narva-Jõesuu kordoni vanemkonstaabli Oleg Botšini, kirjutab Põhjarannik.

Oleg Botšinile (36) esitati kahtlustus ametiisikuna korduvas altkäemaksu võtmises ja vahendamises, samuti kahtlustatakse teda grupiviisilisele salakaubaveole korduvas kaasaaitamises, teatas Viru ringkonnaprokuratuur, kes keeldus menetluse huvidele viidates ütlemast, mis liiki salakaubaga tegemist oli ja kui paljudes kuriteoepisoodides Botšinit kahtlustatakse.

Ida prefektuuri prefekt Vallo Koppel ütles, et selliste kahtlustusega tegudele pole mingit õigustust. «Kuigi otsuse igas konkreetses kriminaalasjas teeb isiku süü kohta kohus, on asjakohane siiski nentida, et ametikohaga seotud kuriteod on oma kolleegide reetmine ja organisatsiooni maine kahjustamine,» lisas ta.

Botšin on teenistuses olnud 15 aastat, tema täpsemaks ametikohaks oli piirivalvekaatri pootsman. Sel kolmapäeval võeti Botšin Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja maakohtu loal vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles