Veokite kontrollreidi käigus avastati ligi sada rikkumist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal toimus TISPOLi programmi raames üle-euroopaline politseinädal koondnimetusega «Veokid», mille käigus pööras politsei erilist tähelepanu veokite tehnoseisundile, veoste veonõuete täitmisele ning juhi töö- ja puhkeajale.

Seekord kontrollis politsei Eestis kokku 502 veokit, millest pea viiendik olid registrisse kantud välisriikides.

Kokku avastati 98 rikkumist, mis on pisut parem tulemus kui eelmisel aastal sama suunitlusega teemanädalal. Möödunud aastal kontrolliti Eestis 441 veokit ning avastati 100 erineva sisuga rikkumist.

Suurima osa rikkumistest moodustasid tänavu sõidukijuhi töö- ja puhkeaja nõuete rikkumised, järgnesid sõiduki tehnilise seisukorraga seotud rikkumised. Kaks veokijuhti tabati roolist ka alkoholijoobe tunnustega.

Korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul on märtsi algusest töösse rakendatud uued veokite kontrollimiseks kohaldatud kaalubussid tõstnud politsei võimekust märgatavalt.

«Erilist esiletõstmist väärib Ida prefektuuri panus, kus on kasutusel kaks sellist bussi - seal kontrolliti ligi pool veokite üldarvust ja avastati kolmandik toimepandud rikkumistest,» rääkis Tänak.

Suur- ja raskeveokite kontrollimine on seotud esmajoones liiklusohutuse tagamisega, kuna tegemist on suurema ohu allikaga teel. Lubatust suurema massi ja teljekoormusega veokid lõhuvad teid, mis omakorda raskendab teiste sõidukite liiklemist, samuti on sageli problemaatiline nende sõidukite tehniline seisukord ning juhi töö- ja puhkeaja nõuete täitmine.

Et tegemist on liikluses suurema ohuga, pöörab politsei teravat tähelepanu sellele, et teedel liikuvate veokite juhid peaksid kinni töö- ja puhkeaja nõuetest ning sõidukid oleksid tehniliselt korras ka kohustuslike tehnokontrollide vahelisel ajal.

TISPOL on Euroopa liikluspolitseinike koostööle ja infovahetusele suunatud organisatsioon, mille liikmed teostavad teemanädalate raames sarnase sisuga politseilisi tegevusi kõigis Euroopa riikides samal ajal.

Sellise koostöö eesmärgiks on kogemuste vahetamine ning liikluskontrollide tulemuste ühine hindamine Euroopa riikide lõikes. Samuti teevad Euroopa liikluspolitseinikud tihedat koostööd liikmesriikide seadusandluse ühtlustamiseks sõidukijuhtide joobe kvalifitseerimise ja piirmäärade ühtlustamises.

Järgmine TISPOLi teemanädal keskendub sõidukiiruse kontrollile ning toimub 26. aprillist 2. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles