Tartu linn müüb oksjonil õllerestorani Humal hoone, Alghinnaks 3 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AITA OTTAS

Tartu linnavolikogu on nõus, et enampakkumisel müüakse tuntud hoone Rüütli ja Küütri tänava nurgal, kus praegu asuvad õllerestoran Humal ja õmblusfirma Mareta. Kolmekorruselise kivimaja alghinnaks on määratud kolm miljonit krooni.

Linnavarade osakonna juhataja Ülle Laas ütles, et linnavalitsemiseks hoonet ei vajata ning raha selle sajandi alguses ehitatud maja kordategemiseks linnal pole.

Keldrikorrusel õllerestorani pidava aktsiaseltsiga Pisuhänd on sõlmitud tähtajatu leping, kohviku rendileping kestab veel üle kahe aasta.

Mitu rendilepingut on sõlmitud AS Maretaga, kellel on seal õmblusateljeed ja kauplus. «Mareta läheb ilmselt pankrotti, neil on kuue kuu eest rendivõlg ning praegu koostame avaldust kohtule,» ütles Ülle Laas.

Volikogu esimees Ants Veetõusme pooldas seisukohta, et nii esinduslikus kohas oleval majal ei tohi lasta laguneda, ning avaldas lootust, et enampakkumisel osalevad Eesti suuremad kinnisvarafirmad: «Et ei juhtuks nagu teenindusmajaga, kus tuli mitu korda hinda alla võtta. Selle taga võis olla Tartu investeerijate kokkulepe.»

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles