Intuitiivteaduste kool õpetab vaimsust , Energia ja vaimsus, Loomingulisus kui sensitiivsus, Kes on intuitiivteaduste kooli õpilased?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVA LUTS

Intuitiivteaduste kool õpetab aineid, mis ei allu teaduslikele eksperimentidele, nagu näiteks bioenergeetika ja grafoloogia. Kooli vaimse isa Ingvar Luhaääre sõnul on tema eesmärk saavutada valge maagia abil kõrgem vaimne seisund.

«Intuitiivteadused ühendavad teaduse, kunsti ja usu,» ütleb Ingvar Luhaäär. «Terveks saanud inimest ei huvita, kui teaduslikult teda raviti. Kuid mõnda inimest ei suuda ka sensitiiv aidata.»

Ingvar Luhaäär õpetab bioenergeetika algkursuse loengutel suunama oma bioenergiat. Kooli programmi kuuluvad praktilised harjutused, näiteks, kuidas teha energiakera. «Mätsid seda käte vahel nagu lumepalli ja lased üle haige koha. Mõjub väga hästi.»

Ingvar Luhaääre lemmikaineks on tantra - seksuaalenergia kasutamine. Eestlased ei tea sellest tema sõnul suurt midagi.

«Käisin sel alal end Tiibetis täiendamas. Õpetan tantrat üksikutele naisõpilastele, kes võivad hiljem oma teadmisi mõnele meesõpilasele edasi anda. Praegu mul sel alal õpilasi ei ole.»

Ingvar Luhaääre sõnul on ta õppides omandanud sensitiivi võimed. Kellel on selleks kutsumus? «Viige pöial ja nimetissõrm järsu liigutusega teineteisest lahku - kui nende vahele tekib virvendus, on teil sensitiivsed võimed. Kahe sõrme vahele tekivad energiapaelad enamikul inimestest.»

Intuitiivteadusi suudab omandada peaaegu igaüks. «Vahel saavutavad õpilased hämmastavaid tulemusi, see oleneb õppija intuitsioonist ja võimetest,» sõnab ta. Luhaääre arvates on kõik loomingulised inimesed veidi sensitiivsed.

«Meie õpetame vaimselt ülendavat nõidumist,» sõnab Luhaäär. Nõidusele panevad eestlased halva märgi külge, kuid tuleb eristada musta ja valget maagiat. Musta maagiaga nõidade kool ei tegele.

«Näiteks kristallkuuli abil on kerge nägemust esile kutsuda - kuulis tekib hägune pilt meie alateadvusest,» ütleb Ingvar Luhaäär.

Kool õpetab tarokaartidega ennustama, ka tavaliste mängukaartidega. Samuti pendliga, mis annab kas «jaa» või «ei» vastuseid. Pendliga ennustamist tuleb õppida, ka teooriat. Pendel on Luhaääre sõnul mõõtevahend nagu osuti. Õpingutel kasutatakse ka klassikalist gestaltteraapiat.

«Intuitiivteaduste kooli õpilasi on praegu saja ringis - pensionärid, arstid, üliõpilased. Naisi on pisut rohkem kui mehi. Õpetajate hulgas on ka õppinud psühholooge, nagu näiteks Anti Kidron,» sõnab Ingvar Luhaäär. «Millegipärast huvitab õpilasi kõige rohkem tõbede ravitsemine.»

«Püüame enda ümber koondada teadlasi ja vaimulikke. Kristlikud vaimulikud ei suhtu meisse üldiselt hästi, v.a mõned erandid.» Luhaäär peab end kõikide uskude usklikuks.

Intuitiivteaduste kooli aluseks on new age’i liikumine, arvab new age’i poe juhataja Mirjam Veski. «New age’i põhimõte on tolerantsus - kedagi ei tohi põlata tema vaadete pärast.» Kuid Veski sõnul ei pea new age’i liikumises ka päris kõike tõsiselt võtma.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles