Viktor Niitsoo arvati Isamaaliidust välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS PAET

Isamaaliidu Tartu piirkonna juhatus arvas juhatuse eilsel erakorralisel koosolekul Isamaaliidust välja Riigikogu liikme Viktor Niitsoo, kes käitus «Eesti Päevalehe» teatel nädal aega tagasi Tallinnas Mihkli hotelli baaris ebasündsalt.

«Eesti Päevalehe» teatel püüdis Riigikogu liige Viktor Niitsoo eelmisel esmaspäeval Tallinnas Mihkli hotelli baaris ahistada hotelli naistöötajaid ning urineeris avalikult.

Isamaaliidu aseesimees Tõnis Lukas ütles «Postimehele», et Isamaaliidu Tartu piirkonna juhatus oli koos eile 20 minutit enne Isamaaliidu suurkogu algust. «Meil toimus juhatuse erakorraline koosolek, kus olid ka peaaegu kõik juhatuse liikmed kohal. Päevakorras oli üks punkt - seisukoha võtmine seoses sündmusega, kus peategelane on Niitsoo. Tartu piirkonna juhatus otsustas Niitsoo erakonna koosseisust välja arvata,» kinnitas Lukas.

Isamaaliidu Tartu piirkonna liikmeskonda kuulunud Niitsoo eilsel juhatuse koosolekul ei osalenud. Isamaaliidu esimees Toivo Jürgenson ütles «Postimehele», et Riigikogu Isamaaliidu fraktsioon hakkab Niitsoo juhtumit arutama ilmselt homme. «Eks siis selgu, mis saab.»

Vastates küsimusele, mida Riigikogu fraktsioon üldse ette võtta saab, ütles Jürgenson, et fraktsiooni võimuses on teatud üleastumiste korral üks või teine liige fraktsioonist välja arvata. «Muidugi ei ole Isamaaliidu fraktsiooni võimuses otsustada ühe või teise inimese jäämine või mittejäämine Riigikogusse,» lisas Jürgenson.

Toivo Jürgenson toonitas, et Viktor Niitsoo on siiani teinud Riigikogus tõhusat tööd ning töötanud õiguskomisjonis.

Rääkides sellest, kas Niitsooga on samalaadseid muresid ka varem olnud nagu praegune väidetav süüdistus, ütles Jürgenson, et niisugusest asjast on asi kaugel olnud. «Kui Riigikogus võib kolmapäeva õhtuti näha iga teist Riigikogu liiget pehmelt öeldes purjus, siis Niitsood pole ma nende hulgas kunagi näinud. Niitsooga me pole nii suured sõbrad, et me väljaspool tööd palju läbi käiksime, nii et ma pole temaga muus keskkonnas väga koos olnud,» rääkis Isamaaliidu esimees Jürgenson.

«Kui see kõik tõsi on, siis niisuguseid asju ei tohi juhtuda. Lihtsalt ei tohi juhtuda,» lisas Toivo Jürgenson.

Viktor Niitsoo pole pidevalt olnud Isamaaliidu liige, ta ennistati Tõnis Lukase sõnul erakonna liikmeks umbes poolteist kuud tagasi. Riigikokku pääses Niitsoo aasta tagasi asendusliikmena, kui Tõnis Lukas valiti Tartu linnapeaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles