Kruvid logisevad jälle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Repliik

ALDO MAKSIMOV

Pühapäeva hommikul kõrvaldati Naganos edasisest võistlusest Eesti ainus meeskelgutaja Andrus Paul. Finishijärgsel kaalumisel selgus, et kelk on 600 grammi lubatust raskem.

Kuigi tegu oli inimliku eksitusega, huvitab selline vabandus tähtsaimal jõuproovil huvilisi ilmselt vähe. 22-aastane tõrvalane Paul sai vahetult enne mänge Itaaliast uue sõiduvahendi, kuid see osutus oodatust kergemaks.

Nagu sel puhul kombeks, topitakse kelgu sisse tinaraskusi. Paul tegi seda ise, kuid ajas kogemata segi 100 ja 300-grammised «padjad», sealt tuligi ülekaal.

Kuidas on võimalik 100 ja 300 grammi segi ajada? Kõne all on olümpiamängud, mitte vorsti ostmine, kus sulle kogemata 200 grammi asemel poole rohkem lõigatakse. Rääkida saab ainult ebaprofessionaalsusest ja nigelast ettevalmistusest.

Kelgutajate treener Peeter Kirt raputab nüüd endale tuhka pähe. Aga kelgu putitamine peaks ikka olema tiimitöö. Vaevalt et murdmaasuusatajatel mingi tehniline probleem vaid sportlase hooleks jäetakse. Lisame siia seiga hiljutiselt EMilt, kus Tõrva kahekelk niisamuti diskvalifitseeriti, kuna poisid unustasid pärast sõitu üldse kaaluma minna. Võibolla peaksid kelgutajad nüüd siiski korraks diivanile istuma ja mõtlema, kas niisuguse suhtumisega on mõtet nõuda viit olümpiapääset.

Naganos läheb starti teinegi eestlasest kelgutaja, Helen Novikov. Uudised kõnelevad, et tema uus kelk on liiga pikk. Võib ka lühemaks saagida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles