Postimees ostis Pärnu Postimehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TOOMAS MATTSON

Aktsiaselts Postimees ostis Eesti suurimat maakonnalehte Pärnu Postimees välja andva aktsiaseltsi aktsiad, muutudes nii lehe ainuomanikuks.

Seni olid Pärnu Postimehe omanikeks 24 eraisikut - toimetuse endised ja praegused töötajad. Poolte kokkuleppel kolmapäeval aset leidnud tehingu hinda ei avaldata.

Aktsiaseltsi Postimees nõukogu esimees Mart Kadastik ütles tehingut kommenteerides, et aktsiate eest pakutav hind ei olnud ainuke ja määrav tegur, mille põhjal Pärnu Postimehe aktsionärid oma otsuse langetasid. «Pärnu Postimehe aktsionärid lähtusid soovist leida lehele usaldusväärne partner,» sõnas Kadastik.

Kadastik lisas, et Postimees peab Pärnu Postimeest perspektiivikaks ajaleheks, millel on väga tugev turupositsioon. «Meie eesmärk on Pärnu Postimeest kõigiti nii sisuliselt kui majanduslikult arendada, andes pärnakatele tõeliselt võimsa väljaande,» kinnitas Kadastik. Pärnu Postimehe juhtkonnaga on juba arutatud võimalust anda lehte välja senise viie korra asemel kuus korda nädalas. Praegu Pärnu Postimees esmaspäeviti ja pühapäeviti ei ilmu.

Pärnu Postimehe peatoimetaja Toomas Roosileht ütles, et toimetus jätkab samas koosseisus ja lehe omandimuutus tuleb Pärnu Postimehe lugejaile kasuks. Pärnu Postimees on Eesti suurim maakonnaleht, mille tiraazh on 17 400.

Postimeest ja Pärnu Postimeest seob pikaajaline stabiilne koostöö. «Ei maksa unustada, et praeguse Postimehe juured on samuti Pärnus, kus aastal 1857 ilmus esimene Perno Postimees, mis aastal 1886 Tartusse kolis ja oma teed Postimehe nime all jätkas,» ütles Kadastik.

Pärnu Postimehel on ka osalus Tartu trükiettevõttes Kroonpress, mille enamusaktsiate omanik on aktsiaselts Postimees.

AS Postimees annab välja Eesti suurima tiraazhiga päevalehte Postimees ja ajakirju Kroonika ning Luup. Postimehele kuulub pool Eesti Ajakirjade Kirjastusest, mis kirjastab ajakirju Stiil, Eesti Naine, Pere ja Kodu, Tervis, Stiina ning Favoriit. Postimehel on ka osalus Sõnumilehes. Kohalikest lehtedest kuuluvad Postimehe gruppi Sakala, Virumaa Teataja ja Järva Teataja, milles Postimehel on osalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles