Narva volikogu tagandas linnapea Murdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ERIK KALDA, Põhjarannik

Viis aastat Narva linna juhtinud linnapea Raivo Murd lahkus eileõhtuselt volikogu istungilt umbusaldatuna, süüdistatuna ametivolituste ületamises ning linnale materiaalse kahju tekitamises.

Murdile sai saatuslikuks kaks aastat tagasi Soome firmale Lamor INKO-Balti pangast võetud viie miljoni krooni suuruse laenu garanteerimine, milleks volikogu hinnangul linnapeal volitusi ei olnud.

Murd ütles pärast umbusaldamist, et kui volikogu oleks otsustanud teisiti, oleks ta ise esitanud lahkumisavalduse. «Mul oli avaldus juba valmis kirjutatud,» ütles ta. Murd lisas, et tema tagandamine vähendab linna võimalusi raha tagasi saada.

Murdi sõnul on ta oma viieaastase tegevuse jooksul toonud linnale olulist kasu. «Minu arvestuste järgi olen ma linna toonud 300 miljonit krooni, aga vastu olen väga vähe saanud,» lausus ta.

Loe ka Linnapea Raivo Murd kaotas Narva volikogu liikmete usalduse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles