Kross: meie naabruses on jõud, kes soovivad praeguse linnavõimu jätkumist

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik Niiles-Kross.
Eerik Niiles-Kross. Foto: Rivo Veski

Tallinna linnapeakandidaat Eerik Niiles-Kross viis läbi koos IRLi tuntumate poliitikute Juhan Partsi, Ken-Marti Vaheri ja Urmas Reinsaluga pressikonverentsi, kus selgitati Interpoli kodulehele tekkinud Krossi tagaotsimisteadet.

IRLi peasekretär Tiit Riisalo juhatas tänase pressikonverentsi sisse, öeldes, et üritus oli plaanitud korraldada ka ilma Interpoli andmebaasi ilmunud Eerik-Niiles Krossi tagaotsimisteatest, et tutvustada IRLi valimisprogrammi.

«Asjaolud on vahepeal muutunud, tänase pressikonverentsi teema saab olema midagi muud,

Kross ütles, et on kõik kommentaarid meediasse juba läkitanud, ning et midagi pole Venemaa võimuorganite tagaotsimisteatest tema jaoks muutunud. «Viimastel kuudel on minu jaoks muutunud ainult see, et olen ohustamas keskerakondlikku linnavõimu Tallinnas.

«Vastavalt siis ka Keskerakonna sõbrad teevad samme, mis nende arvates võiksid meie edu takistada, aga mulle tundub, et see on järjekordne valearvestus,» märkis Kross ning lisas, et tekitatud skandaali ajastuse osas võib igaüks teha omad järeldused.

Ajakirjaniku küsimusele, et mida kavatseb Kross edasi ette võtta seoses tagaotsitavaks kuulutamisega, vastas linnapeakandidaat, et nii pole õige öelda. «Mind ei kuulutatud tagaotsitavaks. Venelastel õnnestus sokutada Interpoli kodulehele nende tagaotsimisorder, mis on ju kaks aastat vana. Eks siis esmaspäeva hommikul, kui Interpoli juhtkond tuleb Kolumbiast konverentsilt tagasi, siis Eesti Vabariik protesteerib, mina protesteerib ja kõik läheb vanaviisi edasi,» ütles Kross.

Kuidas on aga seesugune sokutamine võimalikuks saanud, seda Kross öelda ei oska. «Mina ei ole ju Interpoli töötaja. Ma olen aru saanud, et riigid saavad oma taotlusi viimase korra järgi ise üles panna. Kuidas see täpselt käib, seda soovitan küsida Interpolist,»

Kui kahe aasta eest see ei õnnestunud, siis nüüd, päev enne Eesti kohalike omavalitsuste valimispäeva see õnnestus. «Ütleme et, ilmselt on huvi see praegu üles saada iial varem kui kahe aasta jooksul,» kommenteeris Kross väidet.

Edasised plaanid on Krossil teha kuni keskööni kampaaniat ning pühapäeval elada kaasa valimispäeva sündmustele, esmaspäeval tegeleme Interpoliga.

Kross meenutas, et ütles oma kampaania algul, et Tallinna võimuküsimus pole ainult kohalik asi. «See on riiklikult tähtis. Nüüd tuleb välja, et ilmselt on see paljude jaoks ka rahvusvaheliselt tähtis. On jõude meie naabruses, kes soovivad praeguse linnavõimu jätkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles