Ansipist saab ELi kõige kauem ametis olnud valitsusjuht

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: AFP / Scanpix

Reformierakonna esimehest, peaminister Andrus Ansipist saab järjest kõige kauem ametis olnud peaminister Euroopa Liidus, sest seni seda positsiooni hoidnud Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker kaotab oma koha.

Pea 19-aastase staažiga Juncker kaotab valitsusjuhi koha, kuna suurhertsog Henri tegi täna sotsialistide ja rohelistega koalitsiooni moodustamiseks ettepaneku liberaalide esimehele Xavier Bettelile.

Ansip on peaminister olnud alates 2005. aasta 13. aprillist. Esmalt juhtis ta 2007. aasta kevadeni Reformierakonna, Keskerakonna ja Rahvaliidu ning seejärel Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsust. 2009. aasta suvest kuuluvad koalitsiooni Reformierakond ja IRL.

BNS on varem kirjutanud, et Junckerile ja Ansipile järgnevad Euroopa Liidu staažikamate valitsusjuhtide arvestuses Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt, kes tulid võimule vastavalt 2005. aasta novembris ja 2006. aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles