Päästeamet: mitmes ööklubis jääks inimesed õnnetuse ajal lõksu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljapääs.
Väljapääs. Foto: Toomas Huik

Väljapääsud lukus ning evakuatsiooniteedel takistused – selliseid puudusi avastasid möödunud reede õhtul päästeameti inspektorid Tartu ja Võru meelelahutusasutustes ning ööklubides.

Meelelahutusasutustele ootamatult tulnud kontrolli eesmärk oli uurida, kas neis kohtades ikka on täidetud tuleohutusnõuded ja hoolitsetud selle eest, et õnnetuse korral inimesed kiiresti ruumist välja pääseksid, vahendab Õhtuleht.

Kokku kontrolliti 19 ettevõtet nende tööajal, tõsisemaid rikkumisi leiti kaheksast asutusest, kus evakuatsiooniteed olid takistustega kinni pandud või väljapääsud lukus.

Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrollibüroo juhataja Almar Nuuma ütles, et evakuatsioonipääsude sulgemise tõttu satuvad õnnetuse korral ohtu paljude inimeste elud, mistõttu rikkujaid karistatakse täie tõsidusega.

Kergemate rikkumiste puhul tegid inspektorid seekord hoiatuse, aga raskemate puhul alustati väärteomenetlust, mis võib lõppeda rahatrahviga – füüsilise isiku trahv ulatub 1200, juriidilisel isikul 3200 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles