Norra politsei jõudis bussikaaperdamiskohale tunnise hilinemisega

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad kopteri juures Lääne-Norras Årdali vallas.
Päästetöötajad kopteri juures Lääne-Norras Årdali vallas. Foto: SCANPIX

Norra meedias tekitab hämmastust tõsiasi, et politseinikud jõudsid eile bussikaaperdamise paigale tund aega pärast väljakutse saamist.

Politseile teatati liiklusõnnetusest kell 17.35 (kohaliku aja järgi). Kui selgus, et tegemist on bussi kaaperdamisega, saadeti kohale arvukalt politseijõude, vahendas aftenposten.no.

Esimene patrull saabus aga kell 18.49. Tuletõrjujad olid jõudnud kuus minutit varem ja võtnud kahtlustatava kinni. Vahistamine registreeriti kell 18.57.

Politseiülem Ronny Iden selgitas kell 22.30 korraldatud pressikonverentsil, et lähim politseipatrull asus Lærdalist 89 kilomeetri kaugusel. Lisaks oli lühim tee suletud ja tuli kasutada ümbersõitu.

«Selle traagilise juhtumi puhul võime loomulikult öelda, et saabumisaeg polnud hea, kuid me ei tea veel juhtunuga seotud detaile,» ütles Iden. «Mõistan, et asi pakub huvi, kuid see pole olnud meie huvi keskpunktiks, uurime seda teemat hiljem.»

Politsei pikad reageerimisajad hõreda asustusega Sogn og Fjordane maakonnas on olnud Norras kõneaineks juba ammu.

Kolm inimest sai eile surma, kui 31-aastane noaga relvastatud Lõuna-Sudaanist pärit mees kaaperdas bussi. Ohvriteks oli norralasest bussijuht ja reisijatena bussis viibinud 19-aastane norralanna ja umbes 50ndates Rootsi mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles