POSTIMEES UKRAINAS Vichmann pani Odessas sõja ajal ehitusse üle viie miljoni euro (1)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Marcel Vichmann investeerib ehitusse edasi usus, et sõda ükskord lõpeb ja elu Odessas taastub.
Marcel Vichmann investeerib ehitusse edasi usus, et sõda ükskord lõpeb ja elu Odessas taastub. Foto: Toomas Huik

Eesti ettevõtja Marcel Vichmann on täiemahulise sõja ajal investeerinud Ukrainasse miljoneid eurosid, kavatsedes lõpuni ehitada suure elamukompleksi Odessas, mis on pidevalt Vene raketi- ja droonirünnakute sihtmärgiks.

Miljonid on enamikus läinud selleks, et lõpuni ehitada Odessa lahe ääres asuv elamukompleks, kus on 15 korrusmaja ja 1200 korterit. Täiemahulise sõja alguseks oli sellest valmis veidi üle poole. Juba sõja ajal on lõpuni ehitatud kolm korrusmaja 320 korteriga. Tänaseks elab kompleksis umbes 1500 inimest.

«Oleme sõja ajal Odessasse investeerinud üle viie miljoni,» ütles Tõnno Vähk, kes on Marcel Vichmanni investeeringute juht.

Ehitada on jäänud veel umbes kolmandik plaanitust, kolm kõige kõrgemat kortermaja: 12-,14- ja 16-korruselised, rääkis Postimehele Odessas kompleksi ehitava Vichmanni firma juht Oleksi Panin.

Tõnno Vähi sõnul on kompleksi lõpuni ehitamiseks vaja investeerida veel suurusjärgus kolm miljonit eurot. «Kui eeldada, et keegi kortereid praktiliselt ei osta, seni kuni Odessas pommid ja droonid lendavad,» ütles Vähk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles