Korb: Lall muutus probleemseks alles viimasel ajal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna vanem Mihhail Korb.
Kesklinna vanem Mihhail Korb. Foto: Toomas Huik

Senine kesklinna linnaosavanem Mihhail Korb, kes on Neeme Lalli ja korteriühistu vahelise konfliktiga pikalt tegelenud ja käinud ka ühistu koosolekutel, nimetab kunstniku probleemseks muutumist viimase aja arenguks.

«Olen kursis. Ta hõivas meie ruumid ja ka pinnad, mis kuuluvad korteriühistule,» vastas Korb küsimusele, kas ta teab, et kesklinna linnaosalt korterit üüriv Lall on ebaseaduslikult enda valdusse võtnud veel teisegi korteri, suure keldri ja koridori.

«Kindlasti me tegeleme sellega. See on üks suur kompleksne probleem, millele tuleb lahendus leida. Need pinnad, mis ta on hõivanud linna käest, on linna probleem ja need pinnad, mis ta on hõivanud korteriühistu käest, on korteriühistu probleem selgelt,» rääkis senine linnaosavanem.

Kuidas aga olukorda lahendada? «Kohtu kaudu. Kahjuks ainult kohtu kaudu. Temaga on üritatud kompromissi saavutada, talle on mitu korda räägitud sellest, et need pinnad tuleb vabastada. Sõnade peale tema ei reageeri,» tõdes Korb.

«Ta on muutunud probleemseks viimasel ajal. Veninud on asi sellepärast, et keegi ei tahtnud minna konfliktisituatsiooni. Aga nüüd konflikt kasvas ja asi muutus väga tõsiseks. Konflikt on alati mitmepoolne. Täna on tehtud sammud selles suunas, et anda asjad kohtusse ja seda rada pidi see asi läheb,» kinnitas poliitik.

Majaelanikes tekitab imestust, et kui viis Lai 11 majas asuvat linnale kuuluvat korterit 2011. aasta kevadel hindamisaktiga ära hinnati, müüdi neist kolm maha, kuid Lalli kasutuses olevaid pindu ei puututud. Aeg-ajalt võtab korteriühistuga ühendust ostuhuvilisi ning ka mõned majaelanikud on kesklinna valitsusele ostusoovi avaldanud, kuid seni on sealt vastatud, et kunstniku kasutuses olevate korterite müüki ei toimu.

«Ühele pinnale on rendileping ja seda Neeme Lall kasutab äriruumina, makstes selle eest renti. Seda ei kavatse keegi müüa,» selgitas Korb.

«Mis puudutab eluruumi, siis seda ei müüda just sellel põhjusel, et Neeme Lall on selle hõivanud. Ta on rentnik ja kui ta vabastab oma ruumi kas kohtu kaudu või kompromissi kaudu – ta peab selle ruumi igal juhul vabastama – siis see läheb müüki,» lubas senine linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles