Haapsalus surmasõitu teinud juht oli 2,2-promillises joobes

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lähistel hukkus novembris BMW ja veoauto kokkupõrkes neli noort meest.
Haapsalu lähistel hukkus novembris BMW ja veoauto kokkupõrkes neli noort meest. Foto: Lääne prefektuur

Ekspertiis tuvastas Haapsalu lähedal juhtunud traagilises liiklusõnnetuses osalenud autojuhil keskmise joobe, mis oli 2,2 promilli.

Politsei kontrollis samal ööl kella viie ajal auto roolis olnud 23-aastase Madise joovet ja tuvastas, et tol hetkel oli noormees kaine. Arvestades, et kell viis oli Madis kaine ja kella seitsmeks 2,2-promillises joobes, pidi ta enne rooli istumist kahe tunniga ära jooma alkoholikoguse, millele vastaks näiteks pool liitrit viina.

Noormehe juhitud auto sõitis 9. novembril Haapsalu lähedal Saunja külas asuvast söögikohast lahkudes vastassuunavööndisse ning põrkas kokku vastu tulnud veoautoga.

Õnnetuses hukkus neli autos olnud noormeest ning üks neiu viidi kriitilises seisundis haiglasse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles, et õnnetuse uurimine on alles väga algusjärgus ja praegu rohkem infot ei avaldata, seega pole avalikkusele veel teada, kuidas kasutati autos turvavöösid ning kas ka keegi kaassõitjaist oli purjus.

Copy
Tagasi üles