Lang vastuseks Ruussaarele: täielik jamps ja kolossaalne väljamõeldis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Rein Lang ütles Ainar Ruussaare «Keskpäevatunni» saates avaldatud spekulatsioonide peale Kaur Kenderi Sirbi peatoimetajaks saamise kohta, et tegu on väljamõeldise ja jamaga.

«Mina ei taha kellegi unenägusid kommenteerida, see on sügavalt kellegi subjektiivne asi,» ütles Lang Postimehele. «Võin kinnitada, et tegemist on täieliku jampsiga. Jõudu kõikide konstruktsioonide väljamõtlemisel, aga kõik see ei vasta tõele.»

Küsimusele, kas vastab tõele «Keskpäevatunnis» kõlanud oletus, et Kender sai Sirbi etteotsa tänu sellele, et on reformierakondlase Rain Rosimannuse lähedane sõber ja parteil on tema ees tänuvõlg, vastas Lang, et tegu on väljamõeldisega.

«See kuulub ilmselt kellegi unenägude valdkonda. Eestis on tõenäoliselt raske leida inimest, kes ei tunneks Kaur Kenderit,» ütles minister.

«See kõik on ikka niivõrd kolossaalne väljamõeldis, et ma arvan, et need väljamõeldise autorid võiksid üldiselt rakendada ennast ilukirjanduslike teoste loomisel, selleks on Eestis toetussüsteem,» lõpetas Lang.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar kirjeldas Kuku raadio «Keskpäevatunnis» oma nägemust sellest, kuidas Kaur Kenderi Sirbi peatoimetajaks saamise taga võisid olla Reformierakonna hallid kardinalid Rain Rosimannus ja Kristen Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles