Korobeinik: Reformierakonnal on kaks probleemi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korobeinik ei teadnud täna veel, kas osaleb järgmistel riigikogu valimistel.
Korobeinik ei teadnud täna veel, kas osaleb järgmistel riigikogu valimistel. Foto: Jassu Hertsmann / Postimees

Riigikogu reformierakondlasest liikme Andrei Korobeiniku sõnul tunnistasid partei volikogu liikmed eile, et erakond vajab muudatusi, tema hinnangul peab muutuma erakonna sise- ja väliskommunikatsioon ning üle tuleb vaadata ka poliitika sisu.

Korobeiniku sõnul oli volikogu lähtepunkt mure erakonna tuleviku pärast, sest vaevalt, et keegi kohalviibinutest oli praeguse olukorraga rahul. «Kõik olid päri, et erakond vajab muutusi. Muutused on igal juhul vältimatud: 2015. aasta riigikogu valimistele läheb Reformierakond uue liidriga. Sõltumata uue esinumbri isikust ei tohi erakond unustada oma liberaalset maailmavaadet, kuid nii sisemine kui väline kommunikatsioon peavad muutuma, oluline on ka erakonna poliitika sisu,» ütles ta Postimehele.

Korobeiniku hinnangul on Reformierakonnal praegu kaks probleemi. «Esimene on arrogantsus väliskommunikatsioonis, mis ei ole kunagi hea mõte, aga eriti halb idee on seda harrastada 18-protsendilise reitinguga. Kiruda meediat või riigikontrolli muidugi võib, aga mõistlikum on teha seda kodus teki all – siis enda tuju tõuseb, aga erakonna reiting ei lange,» lausus ta.

Kiruda meediat või riigikontrolli muidugi võib, aga mõistlikum on teha seda kodus teki all – siis enda tuju tõuseb, aga erakonna reiting ei lange.

Tema sõnul on lihtne langeda grupimõtlemise lõksu: mõelda, et ümberringi on kõik vaenlased, ise aetakse aga õiget asja ja teiste arvamus pole oluline. «Teatud piirideni võib see toimida, aga kui teiste arvamus tähendab kõikide teiste arvamust, siis see on päris tõsine ohumärk,» leidis ta.

Teiseks probleemiks nimetas Korobeinik Reformierakonna poliitika uusi suundi. Ta märkis, et viimased maksualased initsiatiivid kohe kindlasti ei rõõmusta ettevõtjaid, kes on kogu aeg erakonda valinud, samas mõjutavad nende poliitilised eelistused ka teisi, sest ettevõtjad on arvamusliidrid, mõnikord vaid oma perefirma ringis, teinekord aga terves linnas või riigis.

«Mulle tundub, et kaotame enda baasvalijaid just enda poliitika tõttu, kommunikatsioon mõjutab neid vähem,» ütles ta.

Nii pidas ta oluliseks pöörata poliitika sisule edaspidi rohkem tähelepanu. «Viimasel ajal oleme keskendunud kommunikatsiooniprobleemidele ja sisu asemel tegelesime pigem vormiga,» lausus Korobeinik.

Tema sõnul lepiti volikogul kokku, et järgmisel aastal vaadatakse üle Reformierakonna poliitilised lubadused ja revideeritakse programmi. «See protsess eeldab maksimaalset kaasamist ja vajame abi kõigilt inimestelt kes toetavad liberaalset maailmavaadet, mitte ainult erakonnakaaslastelt,» lisas Korobeinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles