Ansip: Eesti ja Jordaania koostööl on väga hea perspektiiv

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Jordaanias visiidil viibiva peaminister Andrus Ansipi sõnul ühendab Eestit ja Jordaaniat kõige enam põlevkivienergeetika valdkond.

Ansip ja Jordaania peaminister Samir Rifai allkirjastasid esmaspäeval kahe riigi vahelise majanduskoostöö edendamiseks investeeringute kaitse lepingu.

«Tänu pikaajalisele kogemusele on Eestis välja töötatud kaasaegne tehnoloogia põlevkivi kasutamiseks. Oleme valmis jagama seda kogemust, et anda oma panus teie põlevkivitööstuse väljaarendamisse,» ütles Ansip.

Kõneldes infotehnoloogiast, tõstsid mõlemad pooled positiivsena esile kokkuhoidu, mida võimaldab tehnilise arengu rakendamine avalikes teenustes.

«Eestis on avalikud e-teenused väga populaarsed, sest IT-põhiste lahenduste kasutamine aitab kodanikel ja riigil säästa nii aega kui kulusid,» märkis Ansip ning lisas, et ühtlasi aitab see väärtustada hariduse ja teadmiste tähtsust igapäevases asjaajamises.

Turismisektori osas nentis Ansip, et Jordaania säilinud kultuuripärand ja looduslikult unikaalsed
vaatamisväärsused meelitavad seda regiooni avastama järjest enam Eesti inimesi.

Teisipäeva hommikul kohtub Ansip Jordaania kuninga Abdullah II-ga, samuti toimuvad kohtumised riigi energeetika- ja loodusvarade ministri Khaled Iraniga ning tööstus ja kaubandusministri Amer Hadidiga.

Teisipäeval allkirjastatakse ka Eesti Energia ja Jordaania valitsuse vaheline kontsessioonileping riigi põlevkivivarude kasutuselevõtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles