Reklaamiagentuur: poleemikat tekitanud klippidega üritasime tabada idanaabrite huumorisoont

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi kampaania videoklippides kujutati vene turiste stereotüüpselt matrjoškadena, nüüdseks on klipid kustutatud.
EASi kampaania videoklippides kujutati vene turiste stereotüüpselt matrjoškadena, nüüdseks on klipid kustutatud. Foto: Kaader videost

Reklaamiagentuur DDB Eesti juhataja Jana Koppeli sõnul üritati poleemikat tekitanud EASi reklaamklippidega katsetada midagi uut ning tabada idanaabrite huumorisoont.

«Kui aastaid on turundatud Eestit imekaunite linna- ja loodusvaadetega, isuäratavate toidupiltide ning paatoslike spaa-naudingute peegeldamisega, siis seekord otsustasime katsetada midagi hoopis uut ja julgemat. Midagi, mis oleks üle pika aja jällegi värske ja loomulikult positiivselt üllatav,» ütles Koppel.

Tema sõnul on tegu puhtalt Facebooki kampaaniaga, mis on suunatud nooremale Moskva ja Peterburi elanikule. «See kampaania ei ole mõeldud peavoolu ehk tavameedia jaoks ja seal pole seda Venemaal ka eksponeeritud. Pange nüüd ennast Facbooki kasutaja rolli ja hinnake asja selle mätta otsast!»

Reklaamiagentuuri juhataja lausus, et antud keskkond on oluliselt ebakonservatiivsem, kui mis iganes teine kanal ning vastavalt sellele said ka loovlahendused loodud ja meediakanalid valitud.

«Enim küsitud küsimusele, miks matrjoška, on vastus lihtne. - miks ka mitte. Tegu on stereotüüpse üdini positiivse sümboliga, mis nii meie kui ka meie Venemaa turu partnerite arvates töötab antud lahenduses hästi. Töötab hästi just sellises ebatraditsioonilises absurdimaigulises huumoris, mida sihtgruppi kuuluv inimene tahaks ise vaadata ja ka oma sõbrale saata,» põhjendas Koppel.

«Poleemikat tekitanud klippidega üritasime taotluslikult tabada meie idanaabrite jämedat huumorisoont, mis on pigem ülevoolav, kompleksivaene ning kõike muud kui konservatiivne. Arvestades valitud kanaleid, andis see meile olulisemalt suurema vabaduse klippide story'de loomisel.»

Ta märkis, et kampaania eesmärk on juba hetkeseisuga üle kahe korra täidetud ning kampaaniaga on seotud pea 250 000 inimest, kes oleksid valmis Eestisse tulema. Enne kampaaniat oli EASi vene turu Facebooki fännilehel 4441 fänni ning eesmärgiks oli see kasvatad 10 000ni, kuid praeguseks on neid juba ligi 14 000.

«Keskmine kampaaniaga liitumise protsent on 20.9 (klikist fänniks hakkamine). Võrdluseks EASi Venemaale suunatud eelmise aasta talvekampaania osalemisest on see näitaja üle 6 korra suurem (3.4 protsenti) ning selle aasta kevadkampaania osalemisest pea 2 korda suurem (11 protsenti). Ja need on just need konservatiivsed nunnud ilupiltidega mitte kedagi riivavad, ent selle võrra ka vähem kõnetavad kampaaniad. Parafraseerides klassikut - valik on teie, austatud kliendid,» sõnas Koppel lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles