Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Eesti ja Peruu jätkavad suhtlemist vangide üleandmisleppe sõlmimiseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Oktoobris 2013 tabati Peruus kaks eestlannat, tollal 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross, kes üritasid reisikohvriga lennukisse kuus kilo kokaiini smugeldada.
Oktoobris 2013 tabati Peruus kaks eestlannat, tollal 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross, kes üritasid reisikohvriga lennukisse kuus kilo kokaiini smugeldada. Foto: Peruu politsei

Peruu ja Eesti jätkavad suhtlemist,et sõlmida kahe riigi vaheline karistatud inimeste ületoomise kokkulepe.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et Peruu ja Eesti välisministeeriumid jätkavad suhtlemist karistatud isikute üleandmise kokkuleppe sõlmimiseks, küsimus kerkis päevakorda pärast kahe noore naise kinnipidamist ligi kuue kilo kokaiiniga Lima lennujaamas.

Kuna Cusco kohtukohtunik määras tänavu oktoobri keskel juhtumi uurimise ajaks üheksa kuud, peaks kohtuprotsess seega algama järgmise kaheksa kuu jooksul.Neide süüdistatakse narkootilise aine omamises ja vedamises. Uurimise ajal Peruu kohtuvõimud juhtumi kommentaare ei anna.

Kaitsja nõudis istungil küll naiste vabastamist kautsjoni vastu, kohtunik aga kaitse taotlust ei rahuldanud. Naised viibivad Cusco vanglas.

Praeguse seisuga on kokku kuues Ladina-Ameerika riikides erinevate kuritegude eest karistust kandmas 37 Eestist pärit inimest. Peruus on Eestist pärit kinnipeetuid kokku 15.

Välisministeeriumile teadaolevalt on tänavu üle maailma peetud kinni 95 Eestist pärit inimest – neist 21 narkosüüdistusega.

Märksõnad

Tagasi üles