Saadikud soovivad riigikogu hoonesse lastetuba

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Parlamendi 51 liiget pöördusid riigikogu kantselei direktori poole ettepanekuga avada Toompea lossis lastetuba, nende hinnangul võiks lastetoaks ümber kujundada praeguse suitsetamisruumi.

Kõiki poliitilisi jõude esindavad riigikogu liikmed märkisid, et kuigi avalik sektor peab olema erasektorile eeskujuks, ei ole riigikogu hoonel aasta peresõbralike hulka praegu asja. Nende sõnul ei ühti parlamendi tööaeg sageli lasteaedade, -sõimede ja koolide pikapäevarühmade tööajaga, samas aga puudub hoonetekompleksis lapse- ja lapsevanemasõbralik ruum, kuhu saaks kutsuda kellegi lapsi hoidma, et ise samal ajal tööle pühenduda, olemata lapsest aga liiga kaugel.

«Nii riigikogu kantselei töötajatel kui riigikogu liikmetel on eelkooliealisi ja kooliealisi lapsi, kelle olemasolu ei tohiks olla töötamisel taagaks, vaid kelle üle peaksime ühiselt rõõmustama ja laste arengukeskkonna kujundamisele kaasa aitama,» kirjutasid nad.

Nende sõnul on riigikogu istungitesaali läheduses olevad ruumid küll parlamendi tööd teenindavate funktsioonidega hõivatud, ent saali lähedal on ka ruum, mis pole riigikogu tööga seotud ja mis võiks lastetoaks sobida. Saadikud pidasid silmas praegust suitsetamisruumi esimesel korrusel, kus vanasti asus kojamehekorter, mille esimese ruumi saaks nende hinnangul muuta lugemis- ja kirjutamisnurgaks ning tagumisse ruumi teha hubase lastetoa.

Pöördumise autorite sõnul on kõnealune ruum istungitesaalile piisavalt lähedal, et vanem jõuaks oma lapse juures käia näiteks vaheajal. «Jätame siinkohal võtmata hinnangu suitsuruumi otstarbekuse ja vajalikkuse riigikogu hoones üldse, samal ajal kui erasektor on paljuski sellistest ruumidest juba loobumas. Ent mööngem – korralik lastetuba on kordades olulisem ja kordades suurema ühiskondliku tähtsusega kui ruumi praegune kasutus,» märkisid saadikud.

Riigikogu kantselei pressiesindaja ütles Postimehele, et kantselei haldusteenistus on lastetoaks sobiva ruumi otsimist juba alustanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles