Nestor: Langi kõne oli osa Reformierakonna PR-taktikast sotside vastu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Langi kriitika sotsiaaldemokraatide vastu pani muigama, siis hoopis tõsisem on see, kui poliitik ei seisa kahe jalaga maa peal, ütles sotsiaaldemokraatliku erakonna riigikogu fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor ametist lahkuva kultuuriministri tänast poliitilist avaldust kommenteerides.

Nestor sõnas Postimehele, et teda valdavad pärast kultuuriministri poliitilist avaldust kahetised tunded – ühelt poolt oli Nestori arvates Langi jutt naeruväärne, teiselt aga hakkas ministrist kahju. «Kahju on inimesest, kui ta on kuskile nii kõrgele maa pealt ära lennanud, et raske on tagasi tulla. See ei ole üldse lõbus,» selgitas Nestor.

Sotsiaaldemokraatide liikme sõnul oli Langi kõnes nii mõnedki faktivead. Ta tõi välja kultuuriministri väite, justkui oleks Kansan Uutiset olnud peale teist maailmasõda sotsiaaldemokraatliku erakonna häälekandja. Nestori sõnul olevat kuulunud leht aga kommunistidele.

Ta lisas, et Langi avaldus, milles said justnimelt sotsiaaldemokraadid palju tähelepanu, oli üks osa Reformierakonna PR-taktikast SDE vastu.

Kui kriitika sotside vastu tekitas muigeid, siis teine, palju tõsisem pool on siis, kui ei olda kahe jalaga maa peal poliitika ja kodanikuühiskonna suhtes, märkis Nestor. Tema sõnul on kaks erakonda, kes eitavad vajadust kodanikega suhelda. «Kodanikuühiskond elab oma elu. Tegelikult aga saadetakse neid piltlikult öeldes kuu peale,» lisas Nestor.

Nestor ei olnud päri ka kultuuriministri kriitikaga ajakirjanduse suhtes. «Reformierakonna suhtumine ajakirjandusse kriibib mul eriti hinge. Olen veendunud, et ei Langil, Ansipil ega Savisaarel ei õnnestu vabale ajakirjandusele sõnu suhu panna. Ja nii kaua, kuni meil on demokraatlik riik, nii kaua seda ka ei juhtu.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles