Tiidus: mul on südamest siiras soov usaldus taastada

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus.
Urve Tiidus. Foto: Peeter Langovits

Peatne kultuuriminister Urve Tiidus ütles täna Kadriorus, et võttis ametikoha vastu kolleegide toetusel, kes leidsid, et tema iseloomuomadused aitaks taastada kultuurivaldkonna töörahu.

«Mulle andis julgust see ametikoht vastu võtta mitmete inimeste suhtumine, kes ütlesid, et sul on elukogemust, tasakaalukust, rahulikku meelt ja võib-olla ka kogemust kultuurivaldkonnas, mille alla meedia kahtlemata käib,» põhjendas Tiidus.

Senine riigikogu liige Urve Tiidus on töötanud televisioonis, omavalitsuse kultuuri- ja haridusosakonna juhatajana ning Kuressaare linnapeana.

Oma esimeseks eesmärgiks pidas Tiidus ministeeriumi ja kultuuriinimeste vahelise usalduse taastamist.

«Mul on südamest siiras soov usaldus taastada. Usalduse saab taastada alati kokku saades, ühes ruumis, kõigi silmade all rääkides ja oma seisukohta avaldades, olgu need kasvõi väga vastandlikud,» leidis Tiidus ja avaldas arvamust, et saab selle ülesandega hakkama.

«Kui ma ütlen, et ma ei usu, siis ma ütlen, et olen pessimist - seda ma ei ole. Ma olen sada ja rohkem protsenti kindel, et need inimesed, kes kultuurivaldkonnas töötavad ja meie elu tegelikult paremaks ja huvitavamaks teevad, nad ju tahavad seda teha, ja minu asi on ainult neid assisteerida,» leidis Tiidus, kelle sõnul plaanib ta kindlasti kohtuda loomeliitude esindajatega.

Ansip: Tiidus oli loogilisim valik

Tiiduse Kadriorgu viinud peaminister Andrus Ansip ütles, et Reformierakonna fraktsiooni liige Urve Tiidus oli tema jaoks sobivaim kandidaat kultuuriministri kohale.

«Ajakirjanduses on paljusid kandidaate nimetatud. Mina olen suhteliselt loogilist teed mööda jõudnud Urve Tiiduseni. Tal on minu hinnangul riigikogu liikmetest kõige parem ettevalmistus selles ametis hakkama saamiseks. Seetõttu ma soovin näha Urves Tiidust valitsuse liikmena.»

Uue ministri keerulisim ülesanne on peaministri sõnul tõenäoliselt kultuurivaldkonna rahade jaotamise korraldamine. «Kohe alguses tuleb tegemist teha jälle rahaga ja sealjuures suurte rahadega: Euroopa Liidu eelarvevahendid aastateks 2014-2020,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles