«Keskpäevatund»: Reform tabas ära, et bensiiniga tuld kustutada pole mõtet

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametist lahkuv kultuuriminister Rein Lang esines riigikogu ees poliitilise avaldusega.
Ametist lahkuv kultuuriminister Rein Lang esines riigikogu ees poliitilise avaldusega. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Priit Hõbemägi arvates pehmendas Rein Lang erakonna survel oma lahkumiskõnet, kuna partei sai aru, et bensiiniga tuld kustutada pole mõtet.

«Tegu oli Langi väga isikliku avaldusega, millest paljudele mõtetele kirjutan isegi alla, aga reklaam, kuidas ta parlamendi ees avaldab kaabakate nimekirja, oli muidugi võimas,» tunnistas ajakirjanik Ainar Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Reformierakond tabas ära, et ei ole mõtet bensiiniga hakata tuld kustutama ja Langi kõne algset versiooni ilmselt pehmendati, lahkuvale kultuuriministrile meenutati tema parlamenti naasmise tõttu sealt lahkuma pidanud Andrei Korobeiniku mõtet, et meediat kiruda võib kodus teki all, endal tuju hea ning reiting ka ei lange,» rääkis Hõbemägi.

«Aga miks head ajakirjanikud lähevad suhtekorraldajaks, kas ajakirjanduse masinavärk on nad nii läbi hekseldanud?» küsis endine ajakirjanik ja endine riigikogu liige Hannes Astok.

«Need, kes on lahkunud suhtekorraldusse, olid ajakirjanduses ajal, kui see amet oli veel prestiižne, aga kindlasti ka palk on üks põhjus,» leidis Ruussaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles