Ülekanne loengust: mustlased Eestis - omad või võõrad?

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judit Strömpl
Judit Strömpl Foto: Andres Tennus / Tartu Ülikool

Tartu Ülikooli sotsiaalpoliitika dotsent Judit Strömpl peab teisipäeva pärastlõunal rahvusraamatukogus loengusarjas «Google'ist ei piisa» loengu mustlastest Eestis, Postimees teeb sellest otseülekande.

Strömpl märkis loengut tutvustades, et mustlased elavad meie keskel juba mitusada aastat, kuid eestlased teavad nendest kahetsusväärselt vähe. Tema sõnul levib mustlaskultuuri kohta Eestis stereotüüpne ettekujutus, mis põhjustab mustlaste endi suletust. «Võib öelda, et täna on mustlased kõige suletum, varjatum ja ühtlasi ka kõige tõrjutum vähemus Eesti riigis,» ütles ta.

Tartu Ülikooli teatel antakse kell 16 algavas ja poolteist tundi kestvas loengus ülevaade sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika magistrantide uurimismetodoloogia kursuse raames tehtud uurimusest, kus Eesti mustlased räägivad oma probleemidest ja vajadustest.

Strömpl on Tartu Ülikooli sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika instituudi sotsiaalpoliitika dotsent, kelle huvi on suunatud tundlike teemade ning haavatavate inimrühmade olukorra uurimisele. Ta on uurinud riskis elavaid lapsi ja noori ning ühiskonna reaktsiooni probleemide lahendamisele, samuti vähemuste ebavõrdset kohtlemist Eestis ja vägivalla erinevaid ilminguid. Oma uurimustes kasutab ta eelkõige kvalitatiivseid uurimismeetodeid, mis võimaldavad näost näkku kohtumist uurimissubjektidega.

Tartu Ülikooli ja Eesti Rahvusraamatukogu tasuta loengusarjas «Google'st ei piisa» annavad Tartu Ülikooli õppejõud ja teadlased lihtsalt ja inimkeeli edasi maailma keerukaid küsimusi. Loengusari käsitleb nii sotsiaal-, meditsiini- ja reaalteaduste valdkonda kui hõlmab ka loenguid keelest, kultuurist, ühiskonnast ja ajaloost, pakkudes kuulamist ja mõtlemisainet gümnasistist teadlaseni. Loengud toimuvad Tallinnas rahvusraamatukogus kella 16–17.30, millele järgnevad arutelud Eesti tunnustatud praktikutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles