Vargad viisid raudteelt tuhat metallist aluslappi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Eesti Raudtee tuvastas täna raudtee ülevaatuse käigus, et Kehra ja Raasiku jaamavahelt on peateest varastatud tuhatkond metallist aluslappi.

Eesti Raudtee hinnangul on tegu tõsise vargusega liikluseks avatud ja aktiivses kasutuses olevast raudteest, mille tulemusena on ohustatud turvaline liiklemine raudteel, vahendas firma pressiesindaja.

Nimetatud aluslappe kasutatakse rööbastee liiprite külge kinnitamisel. Tekitatud aineline kahju on esialgsel hinnangul 250 000 krooni.

Arvestades asjaolu, et eraisikutelt raudteematerjalide kokkuost on keelatud, jääb arusaamatuks, millisel viisil õnnestub varastel ebaausal teel hangitud spetsiifilised metalldetailid realiseerida.

Varguse tõttu on antud lõigul tee esialgse seisukorra taastamiseks rongide liikumiskiirust nädalaks ajaks piiratud 25 kilomeetrini tunnis. Eesti Raudtee vabandab varaste tegevusest tingitud ebamugavuste pärast, mis mõjutavad ka reisirongiliiklust.

Eesti Raudtee teatab, et paneb välja preemia summas 15 000 krooni, mis makstakse  tulemusliku vihje andjale teabe eest, mis viib kurjategija(te) tabamise ja süüdimõistva kohtuotsuseni.

Kindlasti soovitame valvsatel kaaskodanaikel raudteel kahtlast tegevust märgates teatada nähtust politeile või Eesti Raudtee turvajuhile Tamo Vahemetsale telefonil 50 45 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles