Leedu: Rail Balticu ühisettevõtet enne uut aastat ilmselt ei asutata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Balti riigid ei jõua tõenäoliselt selle aastanumbri sees Rail Balticu ühisettevõtte asutamiseni, kuna Läti ja Eesti on jätkuvalt vastu Leedu soovile juhtida trass läbi Vilniuse, ütles Leedu transpordiminister Rimantas Sinkevičius reedel.

«Läbirääkimised käivad. Ütleksin, et põhimõttelised läbirääkimised. Valitsus ja seim on ettevõtte eelarve ja põhikirjajärgse kapitali heaks kiitnud ja asutamisotsus langetatakse niipea, kui osanikud jõuavad kokkuleppele ettevõtte juhtimise, likvideerimise, korraldamise, omandiõiguse ja muude küsimuste osas,» ütles Sinkevičius.

«Ma arvan, et me ei jõua ettevõtet registreerida enne uut aastat, mis on peamiselt meie partnerite süü, kuna praegu on käimas vaidlus Vilniuse projekti kaasamise üle,» lisas minister.

Tema sõnul võib olukord aga järgmisel nädalal muutuda, kuna 19. detsembri kohtumisel Vilniuses võivad toimuda uued arengud.

Leedule hakkab kuuluma 33 protsenti loodava ühisettevõtte osakutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles