Kaja Kallas: me ei tohi ise oma hirme toita

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna aseesimees Kaja Kallas.
Reformierakonna aseesimees Kaja Kallas. Foto: Toomas Huik

Reformierakonna aseesimees ja riigikogu liige Kaja Kallas rääkis, et ühiskonnas on tunda liiga palju hirmu ning me ei tohiks ise oma hirme toita.

«Kui ma mõtlen praeguse ühiskonna peale, siis on tunda seda hirmu, et kõik nagu kardavad midagi, töötajad kardavad tööandjaid ja poliitikud kardavad ajakirjanikke, lugupeetud inimesed ei julge ajakirjanduses esineda, kuna kardavad netikommentaare,» loetles Kallas aastalõpuintervjuus ETV saatele «Pealtnägija».

«Näiteks Roosevelt on öelnud ju väga ilusasti, et ainuke asi, mida tuleb karta, on hirm ise, kindlasti aitaks see, kui me tegelikult ise ka selliseid asju tähele paneme ja et me ise neid hirme ei toidaks - tõepoolest püüaksime hoiduda teineteisele halvasti ütlemast, see on ebamugav, kui sind solvatakse või sõimatakse, ükskõik mis tasandil,» leidis Kallas.

Kultuuriministri kohta otseselt ei pakutud

Kallas tunnistas, et kultuuriministri kohast temaga räägiti, kuigi mitte otsese pakkumise vormis.

«Selles valdkonnas ei ole mul selget arusaama või konkreetseid ideid, mida võiks teha, ma leidsin, et kindlasti on palju paremaid kandidaate sellele kohale,» tunnistas Kallas, lisades, et peaministri või erakonna juhi positsioon ei ole talle kunagi olnud oluline, kuna see ei tohiks muutuda eesmärgiks omaette, mille nimel tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles