Kesk-Eesti põllumajandustootjad kardavad süütaja hirmus oma vara pärast

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa politsei kahtlustab küünide tulekahju põhjusena süütamist.
Järvamaa politsei kahtlustab küünide tulekahju põhjusena süütamist. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Kesk-Eesti põllumajandustootjad on jätkuvalt hirmul oma vara pärast, sest heinaküünide võimalikku süütajat pole tabatud, Lääne politseiprefektuur on seoses mitme Järvamaal toimunud kahtlase põlenguga välja pannud täiendavad partullid.

7. augustil hävitas tuli Türi vallas tegutseva aktsiaseltsi TAC Ettevõtted noorloomalauda Pala külas, mille lakapealsel oli 60 tonni heina, 17. novembril aga süttis salapärastel asjaoludel sama ettevõtte heinahoidla Türi-Allikul, hävis 60 tonni heina ja sama palju põhku, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Talunikud, keda heinaküünipõlengud puudutavad, kaamera ette tulema ei soostu, sest nad on hirmul oma vara pärast ega vaja kaastunnet, lisaks aitab nende sõnul lehmadel ja lihaveistel talve üle elada kuivsilo, heina vajavad rohkem noorloomad.

Väätsa Agro tegevjuht Margus Muld rääkis, et tekkinud olukord on väga murettekitav, sest piirkonnas on väga palju küüne põlema pandud.

Lääne politseiprefektuur pani seoses mitme Järvamaal toimunud põlenguga välja täiendavad patrullid, et jälgida põllumajandushooneid, suhelda nende omanikega ja koguda teavet võimalike süütajate tabamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles