Riigikogu suurim sõnavõtja on Mihhail Stalnuhhin

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin.
Mihhail Stalnuhhin. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu liikmetest on sel aastal parlamendi istungisaalis kõige rohkem sõna võtnud opositsioonilisse Keskerakonda kuuluv Mihhail Stalnuhhin.

Riigikogu statistikast selgub, et Stalnuhhin on tänavu riigikogus sõnavõtu või kõnega esinenud kokku 269 korda. Talle järgnevad sotsiaaldemokraat Eiki Nestor 212 ja keskerakondlane Tarmo Tamm 211 esinemisega.

Esikümnesse mahuvad ka sotsiaaldemokraat Indrek Saar (208 esinemist), keskerakondlased Priit Toobal (184) ja Marika Tuus-Laul (166), sotsiaaldemokraat Sven Mikser (155) ning Valeri Korb (151), Mailis Reps (149) ja Kadri Simson (147), kes kõik kuuluvad Keskerakonda.

Võimuliidu saadikutest, kellest esimesed on tabelis alles 30.-31. kohal, on riigikogus kõige rohkem sõna võtnud Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Aivar Kokk ja reformierakondlane Kaja Kallas, kes on mõlemad esinenud 53 korda.

Mõistetavalt on seni kõige vähem ehk vastavalt null ja kaks korda parlamendis esinenud reformierakondlased Tarmo Mänd ja Rein Lang, kes said riigikogu liikmeks ka alles 5. detsembril. Pikemat aega parlamendis töötanud saadikutest on vaid kolm korda sõna võtnud IRLi kuuluv Kaja Kreisman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles