IRL: me pole liikmeskonna kasvatamiseks kampaaniaid teinud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Erinevalt mitmest teisest erakonnast ei ole IRL läbi viinud kampaaniad, mille eesmärk on üksnes erakonna liikmete arvu kasvatamine, kommenteeris parlamendiparteidest kõige vähem liikmete arvu kasvatanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Tiit Riisalo.

Kui 2009. aastal kuulus parteisse 8823, siis praegu 9778 inimest. Samas on Reformerakonna liikmeskond viimase viie aastaga peaaegu kahekordistunud, ulatudes 2009. aasta 6769 inimesest praegu 12 983ni. 14 226 liikmega Eesti suurim parteid Keskerakkond on viie aasta jooksul juurde saanud 3215 liiget.

«Erakonnad on maailmavaatelised organisatsioonid, mille liikmeks astumine on iga inimese maailmavaate ja sisemise veendumuse küsimus. Ma arvan, et ligikaudu 10 000 liikmega erakond on Eesti mõistes väga suur organisatsioon,» märkis Riisalo Postimehele.

Tema sõnul on IRL liikmeskond aastate lõikes stabiilselt kasvanud ning eriti kiire kasv toimus eelmise aasta viimases kvartalis, kui IRL-iga liitus 71 uut liiget, mida on rohkem kui ühelgi teisel erakonnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles