Straujuma: uue valitsusega läheb kaks-kolm nädalat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on Laimdota Straujuma olnud põllumajandusminister.
Seni on Laimdota Straujuma olnud põllumajandusminister. Foto: Wikipedia

Läti uue valitsuse moodustamisele võib kuluda kaks-kolm nädalat, ütles esmaspäeval peaministrikandidaadiks esitatud Laimdota Straujuma pressikonverentsil.

Läti võimaliku esimese naispeaministri sõnul pole ministrikandidaate arutatud.

«Täna on leht tühi. Sooviksin rõhutada, et me ei ole erakondadega veel ühegi koha osas nõu pidanud,» ütles Straujuma.

Tema sõnul võivad kultuuriminister Dace Melbārde ja siseminister Rihards Kozlovskis oma portfelli säilitada, nagu on märkinud president Andris Bērziņš.

Straujuma kandidatuuri pakkus pühapäeval välja ametist lahkuva peaministri Valdis Dombrovskise paremtsentristlik erakond Ühtsus, kuhu ta ka ise astus.

Mõlemad senised väiksemad koalitsioonpartnerid tsentristlik Reformipartei ja konservatiivne rahvuslaste ühendus on teatanud, et toetavad põhimõtteliselt Straujuma kandidatuuri.

Ühtsuse juhatuse esimehe, parlamendi spiikri Solvita Āboltiņa kohaselt on Straujumal 100-kohalises seimis 67 poolthäält ja uus valitsus peaks ametisse astuma 23. jaanuariks, kui toimub korrapärane välispoliitika arutelu.

Straujuma rõhutas, et järgmise üheksa kuud kuni valimisteni on oluline saada tööle stabiilne valitsus. Oluliste eesmärkidena nimetas ta tööd ELi struktuurifondidega, Maxima varingu analüüsi, haridust ja majanduslikku ebavõrdsuse vähendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles