Leedu välisminister nimetas Partsi sõnakasutust vastuvõetamatuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičius
Leedu välisminister Linas Linkevičius Foto: SCANPIX

Leedu välisminister Linas Linkevicius nimetas Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi halvustavat väljendit Leedu valitsuse kohta vastuvõetamatuks, kuid märkis, et Eesti minister vabandas.

«Sellised sõnad, mida kasutati, lähevad vastuollu eetikaga ja on vastuvõetamatud. Eesti minister Parts võttis ise ühendust meie saatkonnaga Tallinnas, vabandas ja ütles, et tema sõnu oli valesti interpreteeritud,» ütles Linkevicius Leedu TV3 uudistele.

Linkevicius ütles, et vaatamata Leedu peaministri Algirdas Butkeviciuse nõudmisele kutsuda Eesti saadik Vilniuses Leedu välisministeeriumisse ministri sõnakasutuse pärast aru andma, pole pärast Eesti ministri vabandamist selleks enam põhjust.

Esmaspäeval kohtub Eesti välisminister Urmas Paet Brüsselis oma Leedu kolleegi Linkeviciusega. Paet tunnistas Kuku raadiole antud intervjuus, et ilmselt tuleb Leedu kolleegiga jutuks ka Partsi sõnakasutus.

Parts ütles intervjuus Wall Street Journalile, et otsuse jätta Vilnius Rail Balticu trassist kõrvale tegi Leedu eelmine valitsus konstruktiivselt, kuid uue valitsuse all on asjad hakanud muutuma. «Leedu valitsuses on jobud (fools),» ütles Parts. «Kui uus valitsus ametisse sai, lasid nad end mõjutada Leedu Raudteest. Leedu valitsus raiskab aega,» lisas ta.

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul oli Partsi sõnakasutus oma Leedu kolleegide kohta kohatu ning ta loodab, et see ei pidurda Rail Balticu projekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles