Tsahkna: see plaan on terve mõistuse vastane

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna.
Sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikogu põhiseaduskomisjonis algatatud arutelu komisjonide tegevuse salastamise kohta on jabur, leiab riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna.

«Tegu on ilmselgelt terve mõistuse vastase plaaniga ja mina seda ei toeta. Eriti jabur tundub idee kirjutada seadusesse sisse riigikogu liikme rääkimiskeeld,» leidis ta.

Tsahkna sõnul on komisjonide töö praegu piisavalt avatud ja selle piiramist ega ka avalikumaks muutmist pole vaja.

«Kui meil on nn kinnised istungid, siis tegu on tihti konkreetsete aruteludega, kus käsitletakse muude teemade seas ka näiteks isikuandmeid. See komisjonide praegune kinnisus on selgelt üle müstifitseeritud, kuna tegu on lihtsalt töövormiga, et teemasid ettevalmistatult ning sisuliselt arutada,» leidis Tsahkna.

«Ei mäleta, et oleksin mõne kodanikuorganisatsiooni ukse taha jätnud või ajakirjanike eest varjanud, mida komisjonis arutati.»

Läinud neljapäeval kirjutas Eesti Ekspress, et riigikogu põhiseaduskomisjon tahab täiendada seadusi, kuulutades riigikogu komisjonide materjalid 30 aastaks kinniseks ja panna riigikogu liikmetele peale komisjonides toimunu suhtes rääkimiskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles