Selgusid kodanikuühiskonna aasta tegijad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna andsid Vabaühenduste liit EMSL ja Ene Ergma üle kodanikuühiskonna 2013. aasta tegijate tiitlid. Tegijad on Pimemassööride ühing, Vahur Tõnissoo, Jaan Aps, koostöö Paide kogukonna ja avaliku võimu vahel Arvamusfestivali korraldamisel, Tartu Linnavalitsus ja Reet Aus.

Aasta vabaühenduseks valiti Pimemassööride Ühing, mis on nägemispuudega inimeste endi initsiatiivil toimiv ühendus. Ühingus on saanud koolitust või tööd 86 pimemassööri üle Eesti, muutudes abivajajatest abi andjateks. 2013. aastast avas ühing koolituskeskuse, kus pakutakse koolitust ja nõustamist nii eesti kui vene keeles. Aasta vabaühenduse tiitliga kaasneb ka 5000 euro suurune preemia Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt.

Aasta missiooniinimese tiitli pälvisid seekord kaks inimest. Jaan Aps sai tiitli pikaajalise töö eest vabaühenduste mõju suurendajana ning Vahur Tõnissoo, kes EMSLi sõnul tõi koos kaaskonnaga tänavu suvel alanud Rail Balticu planeerimisprotsessi avalikkuse tähelepanu alla.

Aasta teoks valiti koostöö Paide kogukonna, linnavalitsuse, Järva maavalitsuse ja vabatahtlike vahel, tänu millele sündis Arvamusfestival.

Aasta avaliku võimu esindajaks valiti Tartu Linnavalitsus kaasava eelarve julge katsetamise eest.

Aasta ettevõtja tiitli sai moekunstnik Reet Aus, kes on vastutustundliku tarbimise jutlustajana andnud panuse kodanikuühiskonna arengusse.

EMSLi nõukogu valis aasta tegijad välja esitatud 69 kandidaadi hulgast.

EMSL annab aasta tegija tiitleid kodanikuühiskonna arengule enim kaasa aidanud inimestele ja organisatsioonidele 1996. aastast. Kandidaate saavad esitada kõik soovijad, valiku teeb EMSLi nõukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles