Koosmeele Keskus troonib Läti parteide menutabeli tipus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Hiljuti avaldatud arvamusuuringu järgi on Läti populaarseima erakonna, peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele Keskuse toetus üle 21 protsendi.

Latvijas Fatki küsitluse järgi hääletaks 2011. aasta septembris toimunud parlamendivalimised võitnud, kuid valitsusliidust kõrvale jäänud vasakpoolse erakonna poolt 21,2 protsenti vastanuist. Veel mullu detsembris toetas erakonda 17,8 protsenti küsitletuist, vahendas uudisteagentuur BNS.  

Uue peaministri Laimdota Straujuma paremtsentristliku erakonna Ühtsus toetus on aga samuti tõusnud ning kui valimised toimuksid praegu, toetaks valitsuses juhtohje hoidvat erakonda 14,5 protsenti küsitlusele vastanuist. Detsembris oli erakonna toetajaid 13,6 protsenti.

Koosmeele Keskusele ja Ühtsusele järgnevad uude valitsuskoalitsiooni kaasatud Roheliste ja Talurahva Liit 9,8 protsendiga, rahvuslik ühendus Kõik Läti Heaks! – Isamaale ja Vabadusele / LNNK 6,2 protsendiga. Ülejäänud erakondade toetus on alla viie protsendi.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles