Ligi: peaminister võib vahetuda enne kui Reformi esimees

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et Eesti võib saada uue peaministri enne, kui tema partei uue esimehe valib.

Ta ütles esimehe valimise teemal, et tolle nimi saab iga päevaga natuke selgemaks, aga kuupäeva, millal esimees valitakse, pole erakond veel otsustanud. «Peaministri vahetus võib juhtuda märksa kiiremini kui esimehe vahetus, aga millal täpselt, eks see selgub,» ütles Ligi.

Ta avaldas arvamust, et senine peaminister on oma tööd hästi teinud. «Andrus Ansip on tugev juht olnud. Tal on omad head ja vead, aga minu arust on hea pool järjest paremaks läinud ja ta on igatahes arenenud kindlalt paremuse suunas,» rääkis Ligi ja avaldas arvamust, et Eesti rahvas võib riigi valitsemisega rahul olla.

«Sellise tugeva ja alguses liigagi domineerida püüdnud juhi selja taga järeltulija-arutelusid ju väga ei teki ja keegi väga ei mõtlegi sellele. Eks see väike vaakumihetk järelkasvu mõttes on, see jutt ei ole tühjalt kohalt,» rääkis Ligi. Ta lisas, et seni pole juhivahetuseks suurt vajadust olnudki.

«Aga Andrus on lubanud, et ta läheb, uut valitsust ei moodusta ja eks seda uue ootust on ühiskonnas ka üksjagu, see on loomulik,» märkis Ligi.

Ta rääkis, et kohtus Siim Kallasega kolm nädalat tagasi silmast silma ja sai vestlusest täpselt sama pildi, mille Kallas hiljem oma kirjas andis. «Ega need seisukohad üllatavad ei olnud, kõik oli teada, läbi räägitud ja mõistetud,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles